ZORG VOOR MENS & PLANEET

 

ZORG VOOR MENS & PLANEET 

Vandaag de dag betekent zorgen voor onze kinderen zoveel meer dan ze alleen veiligheid en comfort bieden. Het bekent ook dat we keuzes moeten maken die goed en duurzaam zijn voor onze wereld. Dat is immers de wereld waarin onze kinderen en kleinkinderen gaan opgroeien. Dat is waarom we bij MOOMU proberen te werken met natuurlijke, biologische materialen. Voor alles wat de natuur ons niet kan geven, gebruiken we veilige alternatieven. Hoge productie standaarden, sterk materiaal en een tijdloos design zorgen ervoor dat onze producten lang mee gaan, waardoor je je aankleedkussen in principe niet hoeft te vervangen.

Het MOOMU aankleedkussen is 100% gifvrij; latex-vrij, PVC-vrij, BPA-vrij, Phthalete-vrij en Formamide-vrij.

Onze hoezen zijn gemaakt van bamboe en biologisch katoen. Bamboe is geheel afbreekbaar en dus niet milieuverontreinigend. Omdat bamboe een snel groeiend grassoort is en vaker geoogst kan worden is het een ecologisch verantwoord product. Bamboe heeft een lange levensduur, is hard, slijtvast en duurzaam. Bamboe gedijt goed onder zowel vochtige als droge conditie, bevat geen giftige stoffen en veroorzaakt geen allergieën. Bij de productie van biologisch katoen worden methoden gebruikt die ecologisch, economisch en sociaal duurzaam zijn. Het wordt gemaakt van niet genetisch gemanipuleerde planten en groeit zonder gebruik van synthetische middelen. Dat maakt bamboe en biologisch katoen dus niet alleen veiliger voor ons, maar ook voor de boeren die het verbouwen.

MOOMU is dus veilig voor je baby en een verantwoorde keuze voor Moeder Natuur. KOOP MOOMU EN ONDERSTEUN ANDEREN

De MOOMU Nature-hoezen worden handgemaakt door vrouwen van het Project 'Aganang Sewing' in Potchefstroom, South Africa. 'Aganang' betekent 'elkaar versterken'. Alle naaisters zijn zelf moeders en werken met veel passie aan MOOMU. Ons doel is deze moeders een stabiel en eerlijk inkomen te bieden en een goede basis voor de toekomst. Zodat zij op hun beurt weer goed kunnen zorgen voor hun kinderen. Wanneer je een MOOMU product koopt support je altijd een andere moeder en haar gezin in Zuid-Afrika.

De andere MOOMU hoezen en inlay's worden gemaakt door vluchtelingen in Nederland. Deze mannen en vrouwen hebben in hun eigen land altijd in de textiel-industrie gewerkt en zijn zeer ervaren. Ze maken onze producten met veel kennis en liefde voor het vak. Door deze mensen een plek om te werken en geld te verdienen geef je ze een klein beetje "normaal" terug. Een gewoon leven, zoals ieder van ons. Even geen vluchteling. En dat normale leven is zo belangrijk voor hun.