Onze voordelen

SCHUINE RUGLIGGING

 

Vermindert reflux en spugen

Wat de MOOMU mat echt uniek maakt is de schuine rugligging. Dit helpt om de kans op spugen en zelfs reflux aanzienlijk te verminderen. Reflux is een vaak voorkomend probleem bij jonge babies tot 1 jaar. Zo'n 50% van de baby'tjes tussen de 0 en 6 maanden heeft er last van. Hun maagklepje sluit nog niet goed, waardoor de inhoud weer terug naar boven kan stromen. Dit is het ergst wanneer je baby op haar rug ligt, vooral als ze net heeft gedronken. Toch is het zo dat je juist na het drinken vaak een luier moet verschonen. De MOOMU mat heeft daarom een schuine rugligging, zodat het hoofdje van de baby boven het maagje blijft en daarom voorkomt dat de maaginhoud naar boven kan komen. Je kleintje ligt zo in een veel comfortabelere houding, dat de kans op reflux aanzienlijk verminderd. En dat verminderd weer het aantal keren dat je je baby schone kleertjes aan moet trekken, alles moet schoonmaken en maakt het verschonen dus een stuk relaxter voor jou en kindje.

 

Beter oogcontact 

Het is enorm belangrijk dat kleine kindjes een bepaalde manier van connectie voelen met hun ouders om ze veilig te laten voelen. De schuine rugligging van de MOOMU mat zorgt ervoor dat je beter oogcontact hebt tussen jou en je baby. Het lijkt misschien iets kleins, maar het kan zo'n verschil maken. Als je elkaar aankijkt gebeurd er iets bijzonders, de emotionele band wordt versterkt. En dat gewoon tijdens het luierverschonen, meerdere keren per dag. Je zal merken dat je kindje luiers verschonen hierdoor iets heel leuks gaat vinden en zich er niet tegen zal verzetten. Fijn toch!

Dr Dana Erhard-Weiss over oogcontact:
"Eye gaze is one of the first milestones baby achieves, and it is an exciting one! The developmental importance of eye gaze is both emotional and intellectual- it has special significance in early attachment and bonding and plays an important part in the process of obtaining information about the world and emotions. When a baby sees their parents' eyes and face, they start making associations: between food and feeder, between voices and persons, between a smile and what it means to be happy or loved, etc. This developmental milestone is significant in helping children develop capacities to be calm and regulated, engage and relate to others, and initiate and respond to different types of communication." HIGHER EDGES

Voorkomt rollen en verhoogt de veiligheid
De hoge zijkanten van de mat zorgen ervoor dat je kindje niet makkelijk van de mat afrolt tijdens het verschonen. Dat maakt het een stuk veiliger. Nb; dit betekent echter niet dat je je baby alleen kan laten op de mat. 

 

Geboren gevoel 

Omdat je baby 9 maanden in een kleine ruimte heeft gezeten, is hun wereld daarna op eens heel groot. Dat kan nogal overweldigend zijn. Veel babies worden daarom ook rustiger van een kleine, geborgen ruimte. De hoge randen van MOOMU zorgen niet alleen dat het baby'tje niet van het kussen rolt, maar ze creëren ook een fijner, kleiner plekje voor je baby, waardoor de baby rustiger en relaxter op het aankleedkussen blijft liggen. 


DUURZAAM EN 100% GIFVRIJ MATERIAAL

100% gifvrij 
Het MOOMU aankleedkussen is gemaakt van stevig, zacht materiaal dat lang mee gaat. Het is waterafstotend en daarom makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. De mat is 100% gifvrij; latex-vrij, PVC-vrij, BPA-vrij, Phthalate-vrij en Formamide-vrij. Helemaal veilig dus voor het tere huidje van je baby en goed voor onze natuur.

de beste stoffen voor je baby en de natuur 
Omdat wij denken dat je nooit vrijwillig chemicaliën of giftige stoffen tegen het huidje van je baby zou willen wrijven hebben we ervoor gekozen dat al onze hoezen gemaakt worden van biologische stoffen, zoals bamboo of 100% biologisch katoen (GOTS gecertificeerd). Onze stoffen zijn vrij van harde chemicaliën, bestrijdingsmiddelen en (kunst)mest dat het jonge babyhuidje kan irriteren. Daarnaast is het niet alleen gezonder en veiliger voor je baby, maar ook voor de mensen die deze stoffen maken en voor moeder natuur.


GEMAAKT MET LIEFDE 

Gemaakt door vluchtelingen en Afrikaanse moeders 
Al onze hoezen en inlays zijn gemaakt door vluchtelingen in Nederland of moeders uit Zuid-Afrika van het project "Aganang sewing". Aganang betekent 'elkaar versterken', en dat is precies wat wij met deze 2 projecten willen doen. We geven de mensen die onze producten maken een eerlijk inkomen en een fijne plek om te werken. Zodat zij met liefde onze producten maken. 

Aanbevolen door ouders en professionals
Het MOOMU aankleedkussen is ontworpen met een oog voor design, maar belangrijker nog, om de veiligheid en comfort van je baby te verbeteren. In de ontwikkelfase van het kussen is nauw samengewerkt met ouders en professionals (kinderartsen, jeugdverpleegkundige, fysiotherapeuten en leidsters van kinderdagverblijven) om het ideale aankleedkussen te ontwerpen